Oefentherapie in het water

Voor welke klachten kan ik terecht?

Oefentherapie in het water is geschikt voor: klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, stressgerelateerde klachten of somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten/ chronische pijn. Tevens kunt u terecht voor leefstijlbegeleiding of actieve revalidatie.

Wat zijn de voordelen?

Het water is boven de 30 graden, wat in combinatie met het drijfvermogen van het water er voor zorgt dat bewegen fijner aanvoelt. Omdat de bloedvaten bij deze temperatuur verwijden, raken de spieren beter doorbloed en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Daarnaast levert het water extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt.

Wordt oefentherapie in het water vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Jouw behandelingen worden volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg jouw polis voor meer informatie, wat betreft het aantal behandelingen dat hieruit vergoed wordt.

Wie is mijn therapeut?

Nicky Verhoev-Verheij is uw oefentherapeut in het water.

Hoe ziet het traject eruit?

Wanneer je een klacht hebt, kun je contact opnemen met Nicky Verhoev-Verheij. Vervolgens maak je een afspraak voor een intake. De therapeut stelt voor jou een behandelplan op, waarna je kunt starten met de behandelingen in het water.

Wanneer zijn de behandelingen?

De behandelingen in het water zijn op afspraak, tijdens de openingsuren van het zwembad. We willen je verzoeken tijdig aanwezig te zijn in de zwemzaal en rekening te houden met een beperkte beschikbaarheid van de omkleedruimte voor mindervaliden (indien nodig). De intake vindt plaats op afspraak.

Wat zijn de tarieven?

  • Intake, onderzoek en behandeling: volledige vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering
  • Let op: u dient in het bezit te zijn van een lidmaatschap bij zwembad Aqua Vita of een meerbadenkaart voor toegang tot het zwembad. Heb je nog geen lidmaatschap? Je kunt jezelf inschrijven middels het (digitale) inschrijfformulier op deze website of bij onze servicebalie. Wanneer je onder behandeling bent bij Nicky Verhoev-Verheij betaal je geen inschrijfgeld!

Afspraak maken Inschrijven lidmaatschap

Kan ik een keer op proef komen?

Wanneer je onder behandeling bent bij Nicky Verhoev-Verheij of wanneer je een intake hebt gedaan en niet helemaal zeker bent of oefentherapie in het water iets voor jou is, kun je kiezen voor een kennismaking. Proefzwemmen kost je 9,75 euro en wordt afgerekend bij onze servicebalie. Je krijgt uitleg over onze activiteiten en over onze lidmaatschappen. Vervolgens kun je eenmalig gebruik maken van onze zwembadfaciliteiten. Wanneer je besluit een lidmaatschap (m.u.v. een meerbadenkaart) bij ons af te sluiten, ontvang je de kosten van het proefzwemmen volledig retour! De aanschaf van een ticket proefzwemmen is mogelijk bij onze servicebalie. Voor de openingstijden van onze servicebalie in de Pool Bar & Lounge klik je hier.

Oefentheraptie in het water is een initiatief van:

Nicky Verhoev-Verheij