Fysiotherapie in het water

Voor welke klachten kan ik terecht?

Fysiotherapie in het water is geschikt voor orthopedische klachten aan bijvoorbeeld de enkels, knieën, heupen en schouders of chronische klachten als reuma, artrose, rugklachten en diabetes.

Wat zijn de voordelen?

Het water is boven de 30 graden, wat in combinatie met het drijfvermogen van het water er voor zorgt dat bewegen fijner aanvoelt. Omdat de bloedvaten bij deze temperatuur verwijden, raken de spieren beter doorbloed en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Daarnaast levert het water extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt.

Wordt fysiotherapie in het water vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Fysiotherapie in het water is een reguliere therapeutische behandeling. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor de hoogte van de vergoeding.

Wie is mijn therapeut?

To The Point Fysiotherapie is uw fysiotherapeut in het water.

Hoe ziet het traject eruit?

Je hebt een klacht, dit kunnen orthopedische klachten zijn aan de enkels, knieën, heupen en schouders of chronische klachten als reuma, rugklachten en diabetes. Met deze klacht neem je contact op met To The Point en je maakt een afspraak voor een intake. Tijdens de intake word je onderzocht en getest door één van de fysiotherapeuten en vervolgens wordt er een behandelplan voor je samengesteld. Vanuit dit behandelplan starten de behandelingen in het water.

Wanneer zijn de behandelingen?

De behandelingen in het water zijn op afspraak, tijdens de openingsuren van het zwembad. Een behandeling duurt 30 minuten. We willen je verzoeken tijdig aanwezig te zijn in de zwemzaal en rekening te houden met een beperkte beschikbaarheid van de omkleedruimte voor mindervaliden. De intake vindt plaats op afspraak.

Wat zijn de tarieven?

  • Klik hier voor de tarieven van een intake en een behandeling.
  • Let op: je dient in het bezit te zijn van een lidmaatschap bij Aqua Vita Wellness of een meerbadenkaart voor toegang tot het zwembad. Heb je nog geen lidmaatschap? Je kunt jezelf inschrijven middels het (digitale) inschrijfformulier op deze website of bij onze servicebalie. Wanneer je onder behandeling bent bij To The Point betaal je geen inschrijfgeld!

Afspraak maken Inschrijven lidmaatschap

Fysiotherapie in het water is een initiatief van:

To The Point Neuromusculaire Therapie & Shockwave

Klik hier voor meer informatie